ВАШИНГТОН — Администрацията на Байдън обмисля предприемането на едностранни действия без

...
ВАШИНГТОН — Администрацията на Байдън обмисля предприемането на едностранни действия без
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън обмисля действия, за да затрудни мигрантите да получат убежище и да ги депортира по-бързо

ВАШИНГТОН — Администрацията на Байдън обмисля предприемането на едностранни действия без Конгреса, с цел да затрудни мигрантите да преминат първична инспекция за леговище на границата сред Съединени американски щати и Мексико и бързо депортиране на неотдавна пристигнали мигранти, които не дават отговор на критериите, споделят трима американски чиновници, осведомени с разискванията.

Действията, които са остават още седмици до завършването, са опит за понижаване на броя на мигрантите, преминаващи нелегално южната граница, защото имиграцията остава главен проблем за гласоподавателите, които се насочват към президентските избори през 2024 година

Съгласно новите политики, чиновниците по въпросите на убежището ще бъдат инструктирани да покачат стандартите, които използват в своите „ достоверни изявленията за боязън “, първият скрининг, даден на търсещи леговище, които се пробват да избегнат депортиране за незаконно прекосяване на границата. А на имиграционните и митническите органи ще бъде казано да дадат приоритет на неотдавна пристигналите мигранти за депортиране в политиката „ финален влезнал, пръв излязъл “, споделиха чиновниците. сподели, че администрацията на Байдън към момента не е взела решение, само че повдигането на летвата за леговище и депортирането на повече новопристигнали мигранти се смятат за „ ниско провесен плод “ и дейности, които могат да бъдат предприети бързо.

The трима американски чиновници споделиха, че не е ясно дали политиките ще бъдат реализирани посредством изпълнителна заповед или нов федерален правилник, чието използване може да отнеме месеци.

Затрудняване на настояването за леговище и бързо следене мигрантите за депортиране не са нови хрумвания, само че те се преглеждат по-сериозно, защото администрацията на Байдън търси способи да овладее хаоса по границата, откакто републиканците блокираха наредбите за сигурност на границата в Допълнителния законопроект за националната сигурност по-рано този месец.

Без законопроекта всяко деяние, което президентът подхваща едностранно, ще бъде лимитирано по обсег, защото Министерството на вътрешната сигурност няма задоволително финансиране.

ICE в момента е изправена пред бюджетен недостиг от повече от $500 милиона и може да се наложи да стартира да редуцира основни услуги до май без повече пари от Конгреса, споделиха източници пред NBC News предходната седмица.

Един чиновник на DHS изрази песимизъм по отношение на политиката „ финален влезнал, пръв излязъл “, защото тя ще остави милиони мигранти към този момент в Съединени американски щати, в това число хиляди бездомни мигранти в огромните градове, за дълго правна невъзможност, защото техните имиграционни каузи са изтласкани в задната част на опашката.

Говорител на DHS подчерта, че Конгресът въпреки всичко би трябвало да работи, с цел да избегне компрометирането на правоприлагането на границата.

„ Ако Конгресът още веднъж откаже да даде сериозното финансиране, належащо за подкрепяне на жизненоважните задачи на DHS, те ще навредят на напъните на DHS да обезпечи строги и навременни последици за тези, които нямат законово съображение да останат в страната, “ сподели представителят. „ Има действителни граници на това, което можем да създадем поради настоящото финансиране, защото Конгресът не съумя да одобри бюджет или да отговори на двете спомагателни претенции за бюджет на президента. Ние още веднъж призоваваме Конгреса да работи и да обезпечи финансирането и инструментите, от които се нуждае нашият личен състав на първа линия. “

Джулия Ейнсли
Източник: nbcnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР